srijeda, 01 17th

Zadnje izmjene02:34:03 PM

Unija Studenata IU Travnik

Hackathon - Zajedno postižemo više

Hackathon - Zajedno postižemo više je takmienje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje će se održati od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. 

 

Hackathon - Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namjenjen je mladim ljudima od 18-24 godine iz čitave Bosne i Hercegovine.  Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji će tokom intenzivnog trodnevnog rada kreirati aplikaciju upotrebljivu krajnjim korisnicima. 

 

Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji će tokom intenzivnog rada od 6-8. novembra kreirati društveno korisnu mobilnu ili web aplikaciju iz sljedećih oblasti:

  • Ljudska prava/Prava osoba sa poteškoćama
  • Edukacija (uključujući edukaciju za ljude sa posebnim potrebama)
  • Okoliš/zelene tehnologije
  • Angažman mladih u zajednici
  • Upravljanje vanrednim situacijama/Pripravnost u izvanrednim situacijama
  • Poboljšanje zajednica (borba protiv korupcije, efikasnija uprava, dostupnost socijalnih službi)

 

Pored takmičenja, 60 učesnika/ca koji će biti raspoređeni u 12 timova, će biti u prilici da prisustvuju različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a istovremeno biti u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine

 

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj ima za cilj da spoji ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pruži im priliku da upoznaju uspješne poduzetnike, zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

Vi ste ovdje: Naslovna Slideshow Hackathon - Zajedno postižemo više