ponedjeljak, 10 23rd

Zadnje izmjene07:48:42 PM

Unija Studenata IU Travnik

Studentski (ne)aktivizam?!

Početkom nove akademske godine, počinju i naše vannastavne aktivnosti. Našim brucošima želimo dobrodošlicu na naš Univerzitet, uz želju da budu vrijedni i uspješni.

„Tokom radnog vijeka intelektualac se prilagođava promjenama u svom svijetu rada i poslovanja i mijenja ih. Prilagođavanje promijenjenim informatičkim, stručnim i drugim okolnostima, inoviranje znanja i profesionalno napredovanje su dvije strane iste medalje.  Ne zaboravite da studirati ne znači samo steći usko-stručno obrazovanje u oblasti koju ste odabrali. Biti student ovog Univerziteta je mnogo više od toga. To znači steći prijatelje, upoznati svijet i imati jasnu viziju bolje budućnosti.“ (prof. dr Enes Huseinagić  zamjenik rektora)

Prvi korak koji trebate učiniti kad postanete akademski građani je pored volje i želje za usvajanje novog znanja, uključenje u vannastavne aktivnosti. Trebali bi imati interesa za studentska pitanja, na razne načine osmišljavati i truditi se da realizujete projekte koji će biti od značaja za studente.  Učešćem u vannastavnim aktivnostima razvijate svoje organizacione sposobnosti, popunjavate slobodno vrijeme lično korisnim i društveno korisnim aktivnostima. U našoj državi je mnogo studentskih organizacija koje ne samo da ne rade, već ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze redovnog izbora rukovodstva, registracije u nadležnim organima. Nema riječi o novim akademskim idejama, inicijativama i naporima, a rijetki takvi slučajevi su ugušeni nedostatkom zajedništva studenata, koje treba da proizvede konstantno angažovanje u studentskim organizacijama. Ali to nije problem osoba koji upravljaju studentskim organizacijama, nego studenata koji su nezaiteresovani.

Ovim putem pozivamo sve studente našeg Unvierziteta  da se trgnu i upale svijetlo na svom putu ka' naprijed, a ne da žive u vječnom mraku i ravnodušnosti za sve ovo, jer će im se u protivnom to uveliko vratiti kako kroz kvalitet (ili nekvalitet) studiranja.  Molim vas, nemojte samo prolaziti pored prostorija naše Unije studenata. Predlažem vam,  zainteresujte se i uzmite učešće u radu, jer to su vaše prostorije i Unija studenata. (Almedina Hatarić, predsjednica USIUT-a)

Nadam se da će nam ova akademska godina biti uspješnija i da ćete se probuditi iz tog zimskog zna, i odlučiti na neke promjene u vašem životu!

Pozivamo vas da nam se već u petak pridružite na našem prvom sastanku, na kojem ćemo birati i novo rukovodstvo Unije studenata, i pregovarati o budućim projektima. Za sva pitanja, nesuglasice ili prijedloge, moj e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili fb profil Almedina Hatarić.

Studentski pozdrav!

Vi ste ovdje: Naslovna Slideshow Studentski (ne)aktivizam?!